Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΖΩΗ


Τα ταβερνάκια γύρω από τη λίμνη, στο πάρκο, ήταν κατάμεστα από θαμώνες. Το καλοκαίρι είχε τελειώσει και ο κόσμος είχε γυρίσει πια από τις καλοκαιρινές διακοπές. Η βροχή δεν είχε πολλή ώρα που είχε σταματήσει και υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν περίπατο στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, ανάμεσα στα δέντρα. Άλλωστε το κρύο θα αργούσε πολύ να έρθει ακόμα. Έτσι η νύχτα ήταν αρκετά γλυκιά για περίπατο. Όλοι φαίνονταν χαρούμενοι. Όλοι, εκτός από τη Ζωή. Εκείνη περπάταγε κατά μήκος της λίμνης και χάζευε τα φώτα και τα κτίρια που αντικατοπτρίζονταν μέσα σε αυτή. Τα ψάρια έπλεαν μέσα στο νερό ψάχνοντας για τροφή και οι πάπιες έκαναν τις τελευταίες βουτιές πριν βγουν στη στεριά για να κοιμηθούν. Ήθελε να είναι όπως τα ψάρια. Να κολυμπά και να ψάχνει για τροφή και να μην την νοιάζει τίποτα άλλο. Να μην κρυώνει, να μην νυστάζει και προπαντός να μην σκέφτεται. Να μην σκέφτεται πως είχε καταλήξει η ζωή της έτσι.
Είχε βγει για να τον ψάξει. Μήπως και έβλεπε τη μορφή του πουθενά. Γύρω από τη λίμνη, ανάμεσα στα τραπέζια... Ανάμεσα σε όλο αυτό τον κόσμο που είχε βγει για να διασκεδάσει. Περπατώντας, έφτασε και στο ταβερνάκι που συνήθιζαν να τρώνε οι δύο τους τα βράδια. Φαινομενικά δεν είχε αλλάξει τίποτα. Το τραπέζι δίπλα στο παράθυρο που έβλεπε στη λίμνη, ήταν πιασμένο από ένα ζευγάρι που έδειχνε πολύ ευτυχισμένο. Τις περισσότερες φορές φρόντιζαν να έρθουν νωρίς, για προλάβουν να καθίσουν εκείνοι εκεί. Το αγαπημένο τους τραπέζι....
Κοντοστάθηκε στην είσοδο και κοίταξε μέσα. Ήταν σαν να έβλεπε τους δυο τους να τρώνε, να συζητάνε, να αγγίζονται, να κοιτάζονται στα μάτια... να γελάνε ξένοιαστοι.... Ξαφνικά, η κοπέλα που καθόταν εκεί, γύρισε και την κοίταξε. Τότε μόνο συνειδητοποίησε ότι είχε γίνει αδιάκριτη. Ήταν σαν να εισέβαλε σε προσωπικό χώρο και μάλλον αυτό είχε κάνει τελικά. Είχε μπει σε ξένα χωράφια, αλλά πως να εξηγήσει ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν και αυτή σαν εκείνη την κοπέλα; Τόσο ευτυχισμένη, τόσο απόλυτα ερωτευμένη....
Ντροπιασμένη, κατέβασε το κεφάλι και έφυγε όσο πιο γρήγορα γινόταν από εκείνο το σημείο. Γιατί το έκανε αυτό στο εαυτό της; Γιατί έμπαινε σε όλη αυτή τη επώδυνη διαδικασία; Δεν ήταν εκεί και έπρεπε να το καταλάβει. Είχαν χωρίσει και το λάθος ήταν δικό της. Είχε φανεί εγωίστρια και τώρα πλήρωνε το τίμημα. Εκείνος είχε χάσει τη δουλειά του και εκείνη αντί να τον στηρίξει, να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του, τον είχε κατηγορήσει ότι έφταιγε που δεν είχε μείνει, σε μια δουλειά που έκανε περικοπές σε μισθούς και προσωπικό. Τώρα που το ξανασκέφτεται είναι αργά. Όσα συγγνώμη και να ζητήσει ξέρει ότι τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα Ήξερε ότι ήταν δυναμικός χαρακτήρας, ο Γιώργος και δεν έχε να φοβηθεί τίποτα από δουλειά και ζωή.... Δεν τον εμπιστεύτηκε, ενώ εκείνος.... της είχε τυφλή εμπιστοσύνη.
Μα τι την είχε πιάσει; Πως ξεστόμισε όλα εκείνα τα τρομερά πράγματα εναντίον του; Ούτε ένα μήνα καλά-καλά δεν περίμενε να δει πως θα εξελιχθεί η όλη υπόθεση. Και μόλις χώρισαν, μερικές μέρες μετά, έμαθε ότι τον είχαν προσλάβει σε εκείνη τη μεγάλη εταιρεία, που ανέφερε πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό. Της το φύλαγε για έκπληξη... Αυτό κι αν ήταν ειρωνεία.. Χωρίς να το καταλάβει, είχε βγει πια από το πάρκο και ανηφόριζε για το σπίτι, όταν πίσω της άκουσε μια γνώριμη φωνή να τη φωνάζει..."ΖΩΗ"!

26 σχόλια:

  1. Πολύ συγκινητική ιστορία γεμάτη με μία βουβή θλίψη,που τελειώνει όμως ελπιδοφόρα.

    Καλησπέρα Σταυρούλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λύκαινα,
    αυτή την γυναίκα την είδα, δίπλα στη λίμνη και μετά στο ταβερνάκι με τον συμβίο μου που πήγαμε να φάμε... Δεν την ξέρω, με ενέπνευσε όμως να γράψω αυτό που έγραψα. Δεν την ξαναείδα από τότε. Καλό βράδυ, γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι τότε και η αληθινή ιστορία της άγνωστης της λίμνης να έχει καλό τέλος.

    Καλό βράδυ Σταυρούλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά να γράψεις μυθιστόρημα; Από ταλέντο έχεις μπόλικο!
    Καληνύχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με την Μάτα.
    Παρόλο που δεν την ήξερες μπόρεσες να φανταστείς και να γράψεις την ιστορία της που είτε είναι αληθινή είτε της φαντασίας σου.
    Σκέψου το σοβαρά.
    Καλό σου βράδυ stavroula.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλυκόπικρη γεύση έχει η ιστορία σου..
    ελπίζω η ζωή να πήρε ένα μάθημα ζωής..

    να ξαναγράψεις τέτοιες ιστορίες..
    τις γράφεις καλά!

    καλό βράδυ Σταυρούλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταυρούλα για σκέψου το καλύτερα!
    Βλέπω ότι το 'χεις,εύκολα πλέκεις την ιστορία από ένα απλό ερέθισμα.
    Φιλιά,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΛΟΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάτα,
    σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση για μένα από αυτή!!! Να είσαι καλά!! Φιλιά!

    Savvina,
    η ιστορία είναι φανταστική, αλλά εμένα μου αρέσουν τα happy endings. Ελπίζω το ίδιο να συμβαίνει και στην πραγματική γυναίκα.... ένα ευχάριστο τέλος! Ευχαριστώ και για την υποστήριξη, να είσαι καλά, κοριτσάκι!!! Φιλιά πολλά!!!

    Ευρύνοε,
    σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Μου δίνεις δύναμη να συνεχίσω! Τις καλησπέρες μου!!!

    Σταυρούλα,
    ποτέ δεν ήξερα αν το έχω... Μεγάλη κουβέντα αυτό. Προσπαθώ τουλάχιστον. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την στήριξη, να είσαι καλά!!! Καλό απόγευμα!!!

    Κύριε Θανάση,
    ευχαριστώ για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη έστω και αν δεν διαβάσες την ιστορία μου, για αυτό και εγώ άλλαξα τα γράμματα σε μεγαλύτερα για να μπορέσεις να τη διαβάσεις. Να είσαι καλά!!!! Καλό απόγευμα και σε σένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. iperoxo to keimeno sou!!! kai to telos teleio!!! kalispera!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Leviathan,
    να είσαι καλά, σε ευχαριστώ! Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Θανάση,
    εγώ ευχαριστώ που μου το επισήμανες, γιατί κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε και τα θεωρούμε δεδομένα....
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Milch πολύ χαίρεται που η Σταυρούλα μεγάλωσε τα γράμματα της ανάρτησης και μπορεί το Milch να την διαβάζει πιο άνετα γιατί του Milch του αρέσουν οι ιστορίες της Σταυρούλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Milch,
    και οι δικές σου ιστορίες είναι όμορφες, λίγο μόνο που βρωμάνε......
    Έχουν πλάκα και αρκετή φαντασία!!!
    Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ όμορφα γραμμένο Σταυρούλα!
    Άραγε η Ζωή, τί θα έλεγε αν διάβαζε αυτήν την ιστορία?
    Πολύ θα ήθελα να ξέρω το τέλος...

    Καλό Σ/Κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανεμοδούρα,
    ειλικρινά δεν ξέρω.... Η δική μου Ζωή όμως έμαθε από το λάθος της. Της δόθηκε δεύτερη ευκαιρία και έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ όμορφο κείμενο νόμιζα ότι ήταν πραγματική ιστορία και το τέλος αφήνεις τον καθένα να το φανταστεί όπως εκείνος θέλει.
    Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Milch εύχεται στην Σταυρούλα καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. zoyzoy,
    η ιστορία είναι φανταστική, ευτυχώς. Το τέλος θα ήθελα να είναι αισιόδοξο. Της δίνω μια δεύτερη ευκαιρία και αν είναι αρκετά έξυπνη ας την εκμεταλλευτεί προς όφελός της.
    Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!!!

    Milch,
    να είσαι καλά και να περάσεις ακόμα καλύτερα το Σαββατοκύριακο!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όμορφη ιστορία, γλυκόπικρη.
    Να 'σαι καλά!
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Koptoraptou,
    σαν την πραγματική ζωή....
    Φιλιά και καλησπέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το Μilch θέλει και άλλη ιστορία από την Σταυρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Milch,
    κάτι ετοιμάζω.... Φιλιά και καλό βράδυ!!!!!

    Skroutzako,
    νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά από δω και στο εξής.... Της δίνεται η ευκαιρία. Στο χέρι της είναι....
    Καλή εβδομάδα και σε σένα, γλυκιέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......